TERMOVIZIUNE

Termoviziune

Termografia (termoviziunea
Echipamentele industriale in care procesele tehnologice impun nivele termice mai inalte in raport cu mediul inconjurator prezinta pierderi energetice care depind de topologia instalatiilor, precum si de calitatea si starea izolatiei acestora. Evaluarea acestor pierderi de energie, care reduc randamentul sistemelor, implica cunoasterea distributiei termice a tuturor componentelor acestora.

Aplicatii in energetica
• verificarea periodica a echipamentelor electrice: transformatoare, linii, intrerupatoare, tablouri electrice;
• verificarea echipamentelor aferente centralelor electrice;
• verificarea masinilor electrice: motoare, generatoare, cabluri etc.

• scanarea se poate realiza si asupra unor obiecte aflate in miscare sau in locuri inaccesibile;

• permite evaluarea din punct de vedere termic a unor obiecte/echipamente periculoase: produse chimice, instalatii electrice aflate sub tensiune, corpuri fierbinti;
• se pot realiza harti termice ale unor suprafete mari.

Prin folosirea termografiei in infrarosu in mentenanta instalatiilor industriale, defectele incipiente pot fi depistate si corectate cu mult timp inainte de a se manifesta prin avarieri; astfel se reduc duratele de intrerupere a functionarii utilajelor, prin eliminarea opririlor neplanificate si prin optimizarea planificarii reparatiilor si a operatiilor de intretinere planificate. Aceasta are ca efect imediat reducerea cheltuielilor (economii de energie electrica, economii la reparatiile mijloacelor fixe), reducerea primelor de asigurare, reducerea duratei verificarilor si inspectiilor periodice.

Termoviziune

Termoviziune clădiri

 

De ce să realizăm termoviziunea clădirilor?

·         Pentru ca o poza face cat o multime de cuvinte. „Cuvinte” pe care vi le transmitem sub forma unui raport, pentru a pune in evidenta eventualele probleme de izolatie sau de infiltratii, care in timp, nedetectate, pot sa conduca la degradarea cladirii.

·         Pentru ca, oferind serviciul de Termoviziune Cladiri, dorim sa contribuim la durabilitatea si eficienta bunurilor Dumneavoastra.

Descrierea serviciului propus de :

Termografia in infrarosu este o metoda moderna de vizualizare a distributiei temperaturilor la suprafata corpurilor si de masurare a acestor temperaturi. Metoda are la baza faptul ca orice corp care are o temperatura mai mare decat zero absolut (-273,150C) emite energie in mediul inconjurator sub forma de radiatie infrarosie (IR).

Cu cat corpul respectiv este mai cald, cu atat energia emisa sub forma de radiatie infrarosie este mai mare. Practic, termografia IR realizeaza o conversie din domeniul infrarosu (invizibil pentru ochiul uman) in domeniul vizibil. Astfel, camerele IR permit identificarea problemelor de natura termica, cuantificarea lor printr-o masuratoare non-contact si prezentarea rezultatelor obtinute sub forma unor rapoarte detaliate.

Beneficiile Dumneavoastra in urma realizarii termoviziunii:

·         Identificarea puntilor termice.

·         Identificarea strapungerilor in izolatie.

·         Identificarea infiltratiilor.

·         Determinarea gradului de uniformitate al izolatiei.

·         Masuri dedicate pentru fiecare spatiu in parte.

·         Incadrarea imobilului intr-o clasa de eficienta energetica.

Aplicabilitate – Termoviziune cladiri:

·         Cladiri de birouri.

·         Hale industriale.

·         Depozite.

·         Depozite frigorifice.

·         Camere tehnice.

·         Camere termostatate.

·         Spatii de cazare.

 

 

TOP