TERMOVIZIUNE

Termoviziune

Termografia (termoviziunea
Echipamentele industriale in care procesele tehnologice impun nivele termice mai inalte in raport cu mediul inconjurator prezinta pierderi energetice care depind de topologia instalatiilor, precum si de calitatea si starea izolatiei acestora. Evaluarea acestor pierderi de energie, care reduc randamentul sistemelor, implica cunoasterea distributiei termice a tuturor componentelor acestora.

Aplicatii in energetica
• verificarea periodica a echipamentelor electrice: transformatoare, linii, intrerupatoare, tablouri electrice;
• verificarea echipamentelor aferente centralelor electrice;
• verificarea masinilor electrice: motoare, generatoare, cabluri etc.

• scanarea se poate realiza si asupra unor obiecte aflate in miscare sau in locuri inaccesibile;

• permite evaluarea din punct de vedere termic a unor obiecte/echipamente periculoase: produse chimice, instalatii electrice aflate sub tensiune, corpuri fierbinti;
• se pot realiza harti termice ale unor suprafete mari.

Prin folosirea termografiei in infrarosu in mentenanta instalatiilor industriale, defectele incipiente pot fi depistate si corectate cu mult timp inainte de a se manifesta prin avarieri; astfel se reduc duratele de intrerupere a functionarii utilajelor, prin eliminarea opririlor neplanificate si prin optimizarea planificarii reparatiilor si a operatiilor de intretinere planificate. Aceasta are ca efect imediat reducerea cheltuielilor (economii de energie electrica, economii la reparatiile mijloacelor fixe), reducerea primelor de asigurare, reducerea duratei verificarilor si inspectiilor periodice.

TOP